Защо да учим децата на чистота от ранна детска възраст

„Аз не съм анти-играчка. Аз съм просто про-дете“. С тази реплика правите услуга на детето си днес и ограничавайки броя играчки им помагате да се развиват правилно и да израстват с морална отговорност към планетата. Питате се как да постигнете това, нека ви кажа: само не им кажете, че имате идея и организирайте план за уикенда.

Децата стават все по-изобретателни. В областта на образованието, в забавление и игра, на същия принцип може да се приложи всяка една мисия с неограничен потенциал.

  1. Децата могат и с много по-малко. В миналото, когато не е имало така широко развита пазара, а повечето стоки са внасяни отвън, нашите родители, баби и дядовци като деца са се задоволявали с ръчно издялкано конче от дърво, кукла, ушита от парцали или камион че самосвал, направено от няколко кутии слепени една за друга. В светът, в който живеят нашите деца, изобилието не само от играчки, но и технологии обърква възприятията им.

Много родители смятат, че повече играчки ще доведат до по-малко бой, защото има повече възможности. Уви, не е така, а за да намалите нуждата от тях, ангажирайте по-често децата си в рутинни, ежедневни или ежеседмични дейности. Например почистване на апартамент, тук: http://www.depo.bg/ceni, може да видите и цените на фирми за този тип услуги. Когато заедно преобразите дома, дайте награда на детето си. Този тип поощряване, разбира се не трябва да включва скъпа и извънгабаритна нова играчка, а някое лакомство или парична награда за отплата (но не прекалено).

  1. Децата се научават постоянство. Децата, които имат твърде много играчки могат да се откажат твърде бързо. Децата с по-малко играчки се учат на постоянство, търпение и решителност.
  2. Децата стават по-малко егоистични. Децата, които получават всичко, което искат вярват, че могат да имат всичко, което искат. Тази нагласа бързо ще доведе до нездравословен начин и непристойно ще се превърне в начин на живот.
  3. Децата изпитват повече природата. Децата, които не разполагат с мазе, пълно с играчки са по-склонни да играят навън и да развиват дълбока признателност към природата. За тях е също по-вероятно да бъдат включени с физически упражнения, което ги прави до по-щастливи и с по-здрави тела. Научете от тук за почистване на мазета и тавани: http://evro5.com/pochistvane-mazeta-tavani.
  4. Децата живеят в по-чист и подреден дом. Ако имате деца, вие знаете, че играчките елементарно могат бързо да завладеят целия дом. По-малко играчки водят до по-малко претрупан, по-чист, по-здравословен дом.

Разберете и за сондажи за вода, сондиране, на адрес на фирма: http://evrosonda.com/sonda-za-voda-podpochveni-vodi.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *