Почистване на дома

Ако често ви се иска да изхвърляте вместо да поправяте и почиствате, то разбираме ви. За да сте по-икономични и да пестите обаче, съществуват лесни похвати, с които може да дадете нов живот на старите неща.

Ето някои от тях:

Почистване на петна от какао – ако са по дрехите и по покривките се премахват като се изперат в силно подсолена вода, а след това в обилна хладка вода.

Почистване на петна от латекс и бои – измиват се с четка или кърпа, потопени в сапунен разтвор. След това се избърсват с влажна кърпа.

Почистване на химикал от дървени мебели – отстраняват се с оцет или паста за зъби.

Изхвърляне на стари мебели и вещи от домовете на адрес: http://www.sofdom.com/izhvarlyane-stari-mebeli.

Почистване на загорели съдове – почистват се като в тях се сипе разтвор от малко вода с 2 супени лъжици вино, след което се слага на огъня да кипне сместа. После се измиват добре.

Почистване на пластмасови предмети – ако са захабени се натриват с влажен парцал, напоен в сода бикарбонат.

Почистване на плюшена тапицерия – почиства са като се четка със суха четка, а след това напоена в оцет и чиста вода в равни части.

Почистване мебели от орех – почистват се като се натрият със зехтин и червено вино в съотношение 1:2. След това внимателно се излъскват.

Почистване на цветни лачени обувки – ако по тях им петна се почистват с парче плат напоено в лимонов сок. След това, за да се възстанови еластичността на кожата се изтриват с вълнен плат, напоен в прясно мляко. Накрая вземете вазелин и излъскайте с меката част на вълнения плат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *