Съвети за лесно преместване без стрес

Съществуват няколко възможности, когато става въпрос за преместване. Може да наемете фирма за местенето или повикате приятели.

В зависимост от това колко багаж имате предвидете какъв камион ще ви е необходим. За да не се харчите много може да разпрелите багажа предварително и всичко излишно да отделите за изхвърляне.

В домовете всички складираме с годините излишни неща по рафтове, кашони, килер. Ако направите основно почистване предварително на тези места нещата за изнасяне и извозване ще са далеч по-малко.

Опаковане

За много от нас това е най-ужасната част от всяко. Може да е трудно да започнете този процес, но след като го направите, ще откриете, че е лесно да запазите инерцията си. Опаковайте нещата, от които не се нуждаете първо, например предмети, които рядко използвате или използвайте само в определена точка през годината. По този начин можете да запазвате елементите, които използвате всеки ден, за да ги опаковате през последната седмица, преди да се придвижите. Опитайте се да правите малко всеки ден, за да не се чувствате затрупани. Също така се уверете, че маркирате това, което е във всяка кутия, дори и да изглежда като тривиален детайл – това ще бъде 10 пъти по-лесно, когато се движите и разопаковате, за да разберете къде отива всичко в новия ви дом.

Разберете как регионално стои въпроса с извозването във вашия град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *