Как да се отървете от стария матрак

Актуализирането на спалнята може да стане лесно само в няколко стъпки. За целта помислете дали да дарите, да използвате повторно или да рециклирате стария матрак. Имате още една опция да го изхвърлите на депото.

Ако живеете в красив голям град, шансовете са почти минимални, да имате възможност да оставите на тротоара. Това е едно от онези неща, които е невъзможно да се изхвърлят лесно и често най-лесният избор е да ги оставим на тротоара или да хвърлим в контейнер. Проблемът е, че почти всички тези матраци завършват в депата, където заемат много пространство, създават запалими джобове и компресират повреди. Обикновено 300 матрака и кутии пристигат на депо в големите градове за един ден. Обърнете внимание на тези съвети, и вижте как можете да избегнете изпращането на използвания матрак директно на депото. Вижте и за фирма, която се занимава с извозване на стари мебели на адрес: http://bezvredno.com/izvozvane-stari-mebeli-dezinfektsiya.

Дарете: Ако матракът ви няма сериозни структурни проблеми или заележими петна, той може да бъде дарен.

Повторете: Вярвайте или не, повечето материали в матрака могат да се използват отново само с малко усилия. Ако матрак ви има много различни компоненти, повечето от тях могат да се рециклират. Но това също означава, че има много парчета, които могат да бъдат използвани отново.

Бутони: Ако бъдат извадени внимателно и без повреди, бутоните могат да бъдат използвани отново за всеки нов проект за шиене.

Опъване: Всяко плисиране около ръбовете на матрака може да бъде премахнато, ако конецът е изрязан внимателно. Ако това е направено внимателно, то може да се използва повторно в многобройни проекти за шиене и домашен декор.

Пяна за подложка: Пяната за подплата преди пружините е издръжлива, мека, което я прави идеална за пълнене на възглавници, пълнене на възглавници, използване за изпращане на материали или дори за повторно използване за малки изолационни проекти.

Подложка за матрак: Когато не е прекалено повредена, истинската подложка в горната част на матрака може да бъде изрязана, измита и повторно пришита за легла за домашни любимци, наклонени подложки в градината или малки подложки за почистване.

Пружини: Тъй като са издръжливи, пружините могат да се използват в редица външни условия. Те са били използвани за перила, ограда за преместване, подпомагане в градината или основа за проекти за открито изкуство.

Тъкан: Ако имате кралски или царски матрак, обикновено можете да махнете тъканта и да я използвате като кърпа за боядисване или други разхвърляни проекти. По-малки парчета могат да бъдат измити и използвани за почистване на парцали, или зашити в чували за хранителни стоки или други стоки.

Дървени рамки: Бъдете креативни и направете нещо! Или дарявате парчетата на скрап, или на занаятчии по дървообработването.

Стари матраци

Рециклиране: Когато се разбие правилно, около 85% от матрака може да бъде рециклиран. Понастоящем рециклирането на матраци за съжаление не е толкова лесно, колкото трябва да бъде. Отнема доста време и усилия за пълно преработване и рециклиране на частите на матрака, така че само някои елементи могат да бъдат рециклирани.

Устройствата за рециклиране на матраци използват всяка част от матрака за различни цели. Памукът и платът обикновено се използват за дрехи и тъкани. Дървесината обикновено се продава на дървесни стъргалки или се изгаря за гориво. Пяната за подложка се рециклира в подложка за килими. Пружините обикновено се разтопяват в съоръжение за скрап.

Намерете местна фирма за отстраняване на боклуци, която да вземе и стария ви матрак

Разбира се, идеалният начин да предотвратите навлизането на матрака в депото е да продължи живота му колкото е възможно повече. Грижете се за вашия матрак!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *