ухапвания от дървеници

Алгоритъм на действия при откриване на ухапвания от дървеници

 

В тази статия ще се опитаме да формулираме процедурата за справяне със съмнения за дървеници в жилището и начините за ефективна борба с тях.

Алгоритъмът на действия при откриване на ухапвания от дървеници може да бъде следния:

Откъде идват Ухапванията

В преобладаващото мнозинство от случаите човек първо открива ухапвания от насекоми по тялото си и едва, след това в процеса на търсене открива техния източник – дървеници.

Какво да направите, ако откриете странни ухапвания по тялото си?

Първо и най-важно, идентифициране на техния източник. Необходимо е да се изключи възможността ухапванията да са комари, бълхи и други кръвосмучещи насекоми. По правило това е лесно и може да се направи визуално, защото за разлика от дървениците, други насекоми се проявяват по-открито.

Ако източникът на ухапванията не може да бъде открит

Тези „ухапвания“ може изобщо да не са ухапвания, а например дразнене на кожата – алергична реакция на организма към някои химични съединения или хранително отравяне. Дерматологът ще помогне да се определи по-точно дали мехурите и драскотините по кожата са ухапвания. Наред с това ухапванията могат да бъдат идентифицирани по косвени признаци. Най-често ухапванията на такова кръвосмучещо насекомо като дървеница са разположени по протежение на кръвоносните съдове. Може да проведете експеримент, като промените мястото за спане и се преместите в друга стая или, ако е възможно, друг апартамент. Ако в същото време появата на нови драскотини и мехури е спряла, най-вероятно техният източник са ухапвания от насекоми на предишното ви място за спане.

Търсене на дървеници

Тези кръвосмучещи насекоми са може би най-потайните. Намирането им, особено в самото начало на развитието на тяхната популация, когато броят на насекомите не е много голям, понякога е изключително трудно. Възможно е да се определи наличието на дървеници в стаята от незначителните петна на кръв върху чаршафа, наличието на хитинови люспи и следи от жизнената им активност, върху матрака и конструкциите на леглото или дивана. За да ги намерите и локализирате, препоръчително е да разграничите възможно най-много мястото за спане. Добре е да прегледате конструкцията на леглото, да огледате най-близките дъски, мебели за съхранение на спалното бельо.

Във всеки случай, преди да предприемете някакви мерки, трябва да:

  1. Уверете се, че дървениците са в стаята.
  2. Намерете мястото или местата за тяхното заселяване.

Мерките за унищожаване на дървеници, трябва ад са съобразени с числеността и засегнатите райони. Само така действията от пръскане срещу дървеници могат да доведат до желания резултат.

Като препоръка е добре да опитате да преместите мястото за спане в друга част на стаята. Има моменти, когато дървеници пристигат от съседните апартаменти и, причиняват ухапвания, пълзят през микроскопични пукнатини в стената или електрически канали в стаята зад стената. Пренареждайки леглото може да наблюдавате, какво се случва. Така ще може да направите определено заключение относно локализацията на местата, където се натрупват дървеници.

Ето какво да направите, след това:

Самите вредители няма да изчезнат сами. Те могат да преминат в състояние на хибернация и да останат в тази форма до 3 години. Единственият сигурен начин да се отървете от дървениците е да ги убиете физически. Единственият наличен начин за ефективна борба с дървениците в столичните частни къщи и високи апартаменти е химическият метод за тяхното отравяне. Можете да научите повече за поведението на дървениците, как да се справите с тях, от други тематични статии на уебсайта: preventa.bg.

Можете да използвате услугите на специалистите по пръскания за дървеници.

Ако решите да използвате услугите на специалистите е добре директно да се свържете с тях на телефонния номер, посочен в страницата на сайта.

Надяваме се, че тази информация е била полезна за вас и сте решили успешно проблема с дървениците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *